Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie żeberka to ulubione danie mojej rodziny. Są kruche, miękkie i bardzo smaczne . Polecam
garnek, nóż, praska do czosnku, widelec, głębsza patelnia,
Masz ochotę na coś sycącego, aromatycznego i błyskawicznego w przygotowaniu?...
Odsłon: 1605
Masz ochotę na coś sycącego, aromatycznego i błyskawicznego w przygotowaniu?...
Odsłon: 1605
Składniki
Żeberka myjemy i gotujemy przez 60 minut z obranymi warzywami i dodatkiem przypraw. Po tym czasie wyjmujemy, studzimy i nacieramy marynatą przygotowaną z z przeciśniętego przez praskę czosnku, musztardy, miodu i ketchupu. Żeberka wkładamy na patelnię na rozgrzany olej i smażymy około 40 - 50 minut, polewając od czasu do czasu sosem wytworzonym podczas pieczenia. Podsmażamy aż żeberka będą miękkie i pięknie zrumienione. Smacznego
Żeberka gotowe do podania.