Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie żeberka to ulubione danie mojej rodziny. Są kruche, miękkie i bardzo smaczne . Polecam
garnek, nóż, praska do czosnku, widelec, głębsza patelnia,
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 129
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 64
To przepis na wyjątkowe krokiety wiosenne. Wystarczą ci ugotowane placki i fa...
Odsłon: 148
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 129
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 64
To przepis na wyjątkowe krokiety wiosenne. Wystarczą ci ugotowane placki i fa...
Odsłon: 148
Składniki
Żeberka myjemy i gotujemy przez 60 minut z obranymi warzywami i dodatkiem przypraw. Po tym czasie wyjmujemy, studzimy i nacieramy marynatą przygotowaną z z przeciśniętego przez praskę czosnku, musztardy, miodu i ketchupu. Żeberka wkładamy na patelnię na rozgrzany olej i smażymy około 40 - 50 minut, polewając od czasu do czasu sosem wytworzonym podczas pieczenia. Podsmażamy aż żeberka będą miękkie i pięknie zrumienione. Smacznego
Żeberka gotowe do podania.