Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste i kruche żeberka w aromatycznym sosie z zielonego pieprzu. Przepis pochodzi z 430. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 9510
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3825
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42116
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 453
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 263
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 398
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 9510
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3825
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42116
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 453
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 263
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 398
Składniki
Żeberka pokroić na mniejsze kawałki. Przyprawić solą z każdej strony. Ułożyć w kamionce.
Kefir przelać do miski. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Wlać sos sojowy, dodać musztardę, paprykę ostrą i słodką, majeranek oraz pieprz ziołowy. Wymieszać i zalać żeberka. Przykryć i wstawić do lodówki na 2-3 dni.
Przełożyć do naczynia do zapiekania. Podlać marynatą. Przykryć i wstawić na 2 ½ godziny do piekarnika rozgrzanego do 170 st. C.
Upieczone mięso wyłożyć na półmisek. Do sosu dodać śmietankę i marynowany, zielony pieprz. Wymieszać i zagotować.
Podawać z sosem pieprzowym i gotowaną kukurydzą.