Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste i kruche żeberka w aromatycznym sosie z zielonego pieprzu. Przepis pochodzi z 430. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 96275
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1911
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5737
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5738
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 96275
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1911
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5737
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5738
Składniki
Żeberka pokroić na mniejsze kawałki. Przyprawić solą z każdej strony. Ułożyć w kamionce.
Kefir przelać do miski. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Wlać sos sojowy, dodać musztardę, paprykę ostrą i słodką, majeranek oraz pieprz ziołowy. Wymieszać i zalać żeberka. Przykryć i wstawić do lodówki na 2-3 dni.
Przełożyć do naczynia do zapiekania. Podlać marynatą. Przykryć i wstawić na 2 ½ godziny do piekarnika rozgrzanego do 170 st. C.
Upieczone mięso wyłożyć na półmisek. Do sosu dodać śmietankę i marynowany, zielony pieprz. Wymieszać i zagotować.
Podawać z sosem pieprzowym i gotowaną kukurydzą.