Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś na obiad polecają się żeberka w sosie własnym śmietanowym z dodatkiem marchwi i pietruszki lubicie takie obiadki ?
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 103
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9352
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 978
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1147
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 103
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9352
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 978
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1147
Składniki
Przygotować żeberka paski pokroić je w potrzebne nam porcje, wsypać przyprawę do mięsa oraz wlać olej i dokładnie wmasować całość w żeberka. Następnie ułożyć na głębokiej patelni i obsmażyć z obu stron na ładnie rumiany kolor
Jak już mamy dobrze podsmażone żeberka wtedy wlać dwie szklanki przegotowanej wody i dusić na średnim ogniu do miękkości mięsa na żeberkach, w trakcie duszenia dodać trzecią szklankę wody. Gdy żeberka są już prawie miękkie i wyparowało 1,5 szklanki wody wtedy dodać marchew oraz pietruszkę ( mam swoje mrożone ) i nadal dusić do wyparowania większości wody
Gdy woda już prawie wyparowała a warzywa są miękkie wtedy przygotować śmietanę do salaterki dodać trzy łyżki śmietany i dodać do niej gorącego wywaru z mięsa dokładnie wymieszać aby nie było grudek, przygotowaną śmietanę wlać do duszących się żeberek doprawić je ziarenkami smaku, zamieszać i lekko zagotować, następnie wkroić świeżą natkę pietruszki zamieszać i zdjąć z ognia
Tak przygotowane żeberka wieprzowe w swojskim sosie śmietanowym podałam z ziemniakami oraz ćwikłą którą robiłam w tym roku na zimę. Żeberka wyszły tak miękkie aż rozpływały się w ustach, kości same odchodziły od mięsa