Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś na obiad polecają się żeberka w sosie własnym śmietanowym z dodatkiem marchwi i pietruszki lubicie takie obiadki ?
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 489
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 72
Polecam.
Odsłon: 603
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 894
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 284
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 489
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 72
Polecam.
Odsłon: 603
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 894
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 284
Składniki
Przygotować żeberka paski pokroić je w potrzebne nam porcje, wsypać przyprawę do mięsa oraz wlać olej i dokładnie wmasować całość w żeberka. Następnie ułożyć na głębokiej patelni i obsmażyć z obu stron na ładnie rumiany kolor
Jak już mamy dobrze podsmażone żeberka wtedy wlać dwie szklanki przegotowanej wody i dusić na średnim ogniu do miękkości mięsa na żeberkach, w trakcie duszenia dodać trzecią szklankę wody. Gdy żeberka są już prawie miękkie i wyparowało 1,5 szklanki wody wtedy dodać marchew oraz pietruszkę ( mam swoje mrożone ) i nadal dusić do wyparowania większości wody
Gdy woda już prawie wyparowała a warzywa są miękkie wtedy przygotować śmietanę do salaterki dodać trzy łyżki śmietany i dodać do niej gorącego wywaru z mięsa dokładnie wymieszać aby nie było grudek, przygotowaną śmietanę wlać do duszących się żeberek doprawić je ziarenkami smaku, zamieszać i lekko zagotować, następnie wkroić świeżą natkę pietruszki zamieszać i zdjąć z ognia
Tak przygotowane żeberka wieprzowe w swojskim sosie śmietanowym podałam z ziemniakami oraz ćwikłą którą robiłam w tym roku na zimę. Żeberka wyszły tak miękkie aż rozpływały się w ustach, kości same odchodziły od mięsa