Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne zeberka przygotowane na patelni, z dodatkiem ziemniaczkow, w wersji "jednogarnkowej". Pyszny obiadek i malo zmywania.
Duza gleboka patelnia.
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 532
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 625
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 5252
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4746
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 970
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8472
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 532
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 625
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 5252
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4746
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 970
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8472
Składniki
Ziemniaki kroimy w dosc duza kostke, cebule w piorka. Żeberka kroimy na kawalki, oproszamy sola i pieprzem. Na duzej, dosc glebokiej patelni rozgrzewamy kilka lyzek oleju i lekko podsmazamy na nim ziemniaki (nie maja zmieknac, tylko bardzo leciutko sie zrumienic - jest to sposob na to zeby potem nie rozpadaly sie w sosie). Podsmazone ziemniaczki odkladamy i na tym samym oleju rumienimy zeberka ze wszystkich stron. Kiedy juz nabiora ladnego koloru, dodajemy cebule, smazymy jeszcze przez kilka minut i zalewamy winem. Gotujemy kilka minut i dolewamy wody, tak aby mieso bylo calkowicie przykryte. Dodajemy ziola (najlepsze sa swieze, ale suszone tez wspaniale sie sprawdzaja) i dusimy pod przykryciem az zeberka calkowicie zmiekna (zajmie nam to okolo godziny), w razie potrzeby podlewajac woda.
Do miekkich juz zeberek dodajemy podsmazone wczesniej ziemniaki i dusimy az zmiekna. Gdy to nastapi, mozemy zagescic powstaly sos odrobina maki rozrobiona w letniej wodzie, ale jesli nie lubimy zawiesistych sosow, lub ze wzgledow dietetycznych, mozna ten krok pominac. Danie gotowe. Swietnie smakuje z ogorkami kiszonymi lub malosolnymi. Zycze smacznego.