Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 31497
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9684
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2169
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4169
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 890
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 31497
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9684
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2169
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4169
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 890
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę, dorzucić do podsmażonych żeberek. Do miski skruszyć liście laurowe, dodać sól, pieprz, pokrojone ząbki czosnku, czerwoną paprykę majeranek, olej. Wszystko razem dokładnie wymieszać, następnie dorzucić żeberka, obtoczyć je w marynacie i odstawić na 30 minut. Do głębokiej patelni lub brytfanki wlać olej, rozgrzać go, następnie wrzucić zamarynowane żeberka. Obsmażyć z obydwu stron. Kiedy cebula się zeszkli, dodać 1,5 szklanki wody, ziele angielskie i dusić pod przykryciem na małym ogniu przez 40 minut. Po tym czasie żeberka wyciągnąć z sosu na bok. Rozpuścić mąkę w ok. pół szklanki wody. Powoli mieszając dolewać do sosu. Zagotować.