Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego,...
Odsłon: 12
Mocno kakaowy z wiśniami. Te lekko kwaśne wiśnie są skarbnicą wielu cennych...
Odsłon: 1044
Szybka sałatka idealna na śniadanie świąteczne. Wiosenny zestaw warzyw. Sałat...
Odsłon: 386
Typowe ciasto na nadchodzące święta . Wersji tego ciast jest bardzo dużo, ale...
Odsłon: 3566
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 151
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego,...
Odsłon: 12
Mocno kakaowy z wiśniami. Te lekko kwaśne wiśnie są skarbnicą wielu cennych...
Odsłon: 1044
Szybka sałatka idealna na śniadanie świąteczne. Wiosenny zestaw warzyw. Sałat...
Odsłon: 386
Typowe ciasto na nadchodzące święta . Wersji tego ciast jest bardzo dużo, ale...
Odsłon: 3566
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 151
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę, dorzucić do podsmażonych żeberek. Do miski skruszyć liście laurowe, dodać sól, pieprz, pokrojone ząbki czosnku, czerwoną paprykę majeranek, olej. Wszystko razem dokładnie wymieszać, następnie dorzucić żeberka, obtoczyć je w marynacie i odstawić na 30 minut. Do głębokiej patelni lub brytfanki wlać olej, rozgrzać go, następnie wrzucić zamarynowane żeberka. Obsmażyć z obydwu stron. Kiedy cebula się zeszkli, dodać 1,5 szklanki wody, ziele angielskie i dusić pod przykryciem na małym ogniu przez 40 minut. Po tym czasie żeberka wyciągnąć z sosu na bok. Rozpuścić mąkę w ok. pół szklanki wody. Powoli mieszając dolewać do sosu. Zagotować.