Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wołowinka wychodzi mięciutka, rozpada się pod widelcem i jest pyszna - z młodymi ziemniaczkami i ogóreczkiem małosolnym lub konserwowym.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 74
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 127
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 74
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 127
Składniki
Mięsko porcjujemy na mniejsze kawałki, Cebulę i czosnek obieramy. W głębokim rondlu wlewamy trochę oleju i obsmażamy mięso z każdej strony, następnie zmniejszamy płomień i wlewamy wodę, tak aby zakryła mięso. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, i owoce jałowca, trochę soli i pieprzu. Cebule kroimy w piórka, czosnek kroimy i wrzucamy na wołowinę. Solimy, wrzucamy świeży rozmaryn, trochę pieprzu
Gotujemy 1,5 -2 h na wolnym ogniu, w międzyczasie przygotowujemy włoszczyznę. Obieramy marchewki, pietruszkę i seler. Dokładnie myjemy por i jeśli mamy liście selera. Kroimy warzywa tak jak lubimy. Jak mięso już będzie miękkie dodajemy warzywa i gotujemy jeszcze 30 min. Podajemy z ziemniakami i ogóreczkiem.
Smacznego :)