Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Żeberka z borowikami"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 146
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 42
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 146
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 42
Składniki
na 5 porcjI:
Grzyby namocz w zimnej wodzie i dokładnie oczyść. Odetnij brzydkie części i końcówki nóżek.
Żeberka umyj, osusz i podziel na porcje. Natrzyj przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Posyp mieloną papryką, majerankiem, solą i pieprzem.
Cebulę obierz i pokrój w kosteczkę.
Na patelni porządnie rozgrzej olej. Najpierw zeszklij cebulę, a następnie usmaż żeberka z obu stron na złoty kolor.
Podlej mięso wodą, dodaj grzyby i duś całość, dopóki żeberka nie będą wystarczająco miękkie.
Na koniec wyjmij mięso z sosu, dołóż do niego śmietanę i wymieszaj.
Ziemniaki obierz i ugotuj. Polej sosem z borowikami i posyp koperkiem. Podawaj z żeberkami.
maria koper z KoronowaŹródło: Super TV