Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaskakujące zestawienie smaków idealnie współgrające ze sobą. Delikatne i pełne aromatów żeberka dla odważnych.
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 695
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4181
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17423
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3268
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 221
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 695
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4181
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17423
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3268
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 221
Składniki
Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Żeberka kroimy na mniejsze kawałki, do garnka dajemy liść laurowy, angielskie ziele, pieprz w całości, sól, oraz czosnek i włoszczyznę, gotujemy na małym ogniu przez godzinę. Po tym czasie mięso wyjmujemy, a wywar przecedzamy doprawiamy i mamy pyszny bulion który najlepiej smakuje z ryżem.
Na patelnię dajemy odrobinę masła i rumienimy nasze obgotowane żeberka na złoty kolor, posypujemy je ostrą i słodką papryką, a po chwili dodajemy wino (uwaga bo będzie strzelać), czosnek, goździki i dusimy, gdy wino nam się częściowo zredukuje dodajemy miód, przecier, oraz kakao, dokładnie mieszamy i dalej dusimy, co jakiś czas przewracamy nasze żeberka, by sos obtoczył je z wszystkich stron. Gdy sos zrobi się już gęstawy a żeberka są miękkie możemy je podawać, najlepiej z ryżem i mamy sukces murowany