Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaskakujące zestawienie smaków idealnie współgrające ze sobą. Delikatne i pełne aromatów żeberka dla odważnych.
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2261
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 11075
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2184
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2261
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 11075
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2184
Składniki
Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Żeberka kroimy na mniejsze kawałki, do garnka dajemy liść laurowy, angielskie ziele, pieprz w całości, sól, oraz czosnek i włoszczyznę, gotujemy na małym ogniu przez godzinę. Po tym czasie mięso wyjmujemy, a wywar przecedzamy doprawiamy i mamy pyszny bulion który najlepiej smakuje z ryżem.
Na patelnię dajemy odrobinę masła i rumienimy nasze obgotowane żeberka na złoty kolor, posypujemy je ostrą i słodką papryką, a po chwili dodajemy wino (uwaga bo będzie strzelać), czosnek, goździki i dusimy, gdy wino nam się częściowo zredukuje dodajemy miód, przecier, oraz kakao, dokładnie mieszamy i dalej dusimy, co jakiś czas przewracamy nasze żeberka, by sos obtoczył je z wszystkich stron. Gdy sos zrobi się już gęstawy a żeberka są miękkie możemy je podawać, najlepiej z ryżem i mamy sukces murowany