Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 820
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 384
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3550
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 126
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 263
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 820
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 384
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3550
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 126
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 263
Składniki
Sól, pieprz i odrobinę papryki słodkiej wymieszałem z olejem i obtoczyłem w tym pokrojone żeberka. W czasie gdy żeberka odpoczywały, wyczyściłem grzyby i pokroiłem ja na cząstki. Jedną posiekaną cebulę podsmażyłem i dodałem do niej grzyby, lekko podduszając.
Drugą cebulę pokroiłem, podsmażyłem na rumiano i wrzuciłem na nią żeberka. Gdy nabrały koloru, podlałem 2 szklankami wody i dusiłem. Pół godziny przed końcem duszenia dodałem grzyby i do końca smażyły się razem z mięsem.
Na koniec wymieszałem 2 łyżki śmietany z sosem z mięsa i wylałem na patelnię. Posypałem pietruszką. Sos był gęsty, nie potrzebował zaklepania. Smak mocno grzybowy :D