Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Choć prawdziwa rolada śląska jest z wołowiny to bardzo często robi się ją z w...
Odsłon: 19275
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1043
Nie masz pomysłu na szybki deser bez pieczenia? Serniczki z patelni to strzał...
Odsłon: 711
Choć prawdziwa rolada śląska jest z wołowiny to bardzo często robi się ją z w...
Odsłon: 19275
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1043
Nie masz pomysłu na szybki deser bez pieczenia? Serniczki z patelni to strzał...
Odsłon: 711
Składniki
Sól, pieprz i odrobinę papryki słodkiej wymieszałem z olejem i obtoczyłem w tym pokrojone żeberka. W czasie gdy żeberka odpoczywały, wyczyściłem grzyby i pokroiłem ja na cząstki. Jedną posiekaną cebulę podsmażyłem i dodałem do niej grzyby, lekko podduszając.
Drugą cebulę pokroiłem, podsmażyłem na rumiano i wrzuciłem na nią żeberka. Gdy nabrały koloru, podlałem 2 szklankami wody i dusiłem. Pół godziny przed końcem duszenia dodałem grzyby i do końca smażyły się razem z mięsem.
Na koniec wymieszałem 2 łyżki śmietany z sosem z mięsa i wylałem na patelnię. Posypałem pietruszką. Sos był gęsty, nie potrzebował zaklepania. Smak mocno grzybowy :D