Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Żeberka z jabłkami"
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 53
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 175
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 77
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 58
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 53
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 175
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 77
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 58
Składniki
Żeberka opłucz, osusz, obgotuj w wodzie z dodatkiem przypraw i cebuli opieczonej na ogniu. Wywar przecedź przez sitko.
Mięso podziel na porcje, tak, aby na każdą przypadły po 2 żeberka. Każdy kawałek mięsa zanurz w rozmąconym jajku, obtocz w tartej bułce i usmaż z obu stron na złoty kolor.
Przygotuj sos: do wywaru dodaj przecier jabłkowy i wymieszaj. Połącz z rozrobioną w niewielkiej ilości wody mąką. Całość zagotuj. Jabłka umyj, wytnij gniazda nasienne. Do środka wsyp odrobinę cukru i kminku.
Piecz 20 minut w temp. 175°C. Gotowe żeberka ułóż na półmisku razem z upieczonymi jabłkami, polej sosem.Źródło: Na żywo