Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Żeberka z jabłkami"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 915
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2813
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 915
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2813
Składniki
Żeberka opłucz, osusz, obgotuj w wodzie z dodatkiem przypraw i cebuli opieczonej na ogniu. Wywar przecedź przez sitko.
Mięso podziel na porcje, tak, aby na każdą przypadły po 2 żeberka. Każdy kawałek mięsa zanurz w rozmąconym jajku, obtocz w tartej bułce i usmaż z obu stron na złoty kolor.
Przygotuj sos: do wywaru dodaj przecier jabłkowy i wymieszaj. Połącz z rozrobioną w niewielkiej ilości wody mąką. Całość zagotuj. Jabłka umyj, wytnij gniazda nasienne. Do środka wsyp odrobinę cukru i kminku.
Piecz 20 minut w temp. 175°C. Gotowe żeberka ułóż na półmisku razem z upieczonymi jabłkami, polej sosem.Źródło: Na żywo