Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żebra wołowe duszone w pomidorach, bogate w smaku i rozpływające się w ustach, a ich przygotowanie jest łatwiejsze niż mogłoby się wydawać.....
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9583
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4439
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 207
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20877
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9583
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4439
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 207
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20877
Składniki
W garnku o grubym dnie rozgrzać olej, obsmażyć żebra z obu stron, wyciągnąć, odstawić.
Cebulę i marchewkę pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę. Warzywa smażyć na tym samym tłuszczu przez 5-6 minut, aż lekko zmiękną, a cebula się zeszkli.
Do garnka wlać wino, dodać krojone pomidory, zioła i przyprawy. Do sosu przełożyć odłożone wcześniej żebra i dusić na minimalnym ogniu do momentu, aż mięso zacznie odchodzić od kości ( około 3 godziny).