Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żebra wołowe duszone w pomidorach, bogate w smaku i rozpływające się w ustach, a ich przygotowanie jest łatwiejsze niż mogłoby się wydawać.....
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11604
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1247
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12182
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2740
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11604
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1247
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12182
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2740
Składniki
W garnku o grubym dnie rozgrzać olej, obsmażyć żebra z obu stron, wyciągnąć, odstawić.
Cebulę i marchewkę pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę. Warzywa smażyć na tym samym tłuszczu przez 5-6 minut, aż lekko zmiękną, a cebula się zeszkli.
Do garnka wlać wino, dodać krojone pomidory, zioła i przyprawy. Do sosu przełożyć odłożone wcześniej żebra i dusić na minimalnym ogniu do momentu, aż mięso zacznie odchodzić od kości ( około 3 godziny).