Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żebra wołowe duszone w pomidorach, bogate w smaku i rozpływające się w ustach, a ich przygotowanie jest łatwiejsze niż mogłoby się wydawać.....
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1719
Pyszne naleśniki z farszem jak na pierogi ruskie. Jeśli nie chce Wam się lepi...
Odsłon: 323
Delikatne tortellini, aromatyczny boczek, pyszne warzywa, tworzą symfonię smaku.
Odsłon: 602
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1719
Pyszne naleśniki z farszem jak na pierogi ruskie. Jeśli nie chce Wam się lepi...
Odsłon: 323
Delikatne tortellini, aromatyczny boczek, pyszne warzywa, tworzą symfonię smaku.
Odsłon: 602
Składniki
W garnku o grubym dnie rozgrzać olej, obsmażyć żebra z obu stron, wyciągnąć, odstawić.
Cebulę i marchewkę pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę. Warzywa smażyć na tym samym tłuszczu przez 5-6 minut, aż lekko zmiękną, a cebula się zeszkli.
Do garnka wlać wino, dodać krojone pomidory, zioła i przyprawy. Do sosu przełożyć odłożone wcześniej żebra i dusić na minimalnym ogniu do momentu, aż mięso zacznie odchodzić od kości ( około 3 godziny).