Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żebra wołowe duszone w pomidorach, bogate w smaku i rozpływające się w ustach, a ich przygotowanie jest łatwiejsze niż mogłoby się wydawać.....
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3902
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415050
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2442
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3902
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415050
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2442
Składniki
W garnku o grubym dnie rozgrzać olej, obsmażyć żebra z obu stron, wyciągnąć, odstawić.
Cebulę i marchewkę pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę. Warzywa smażyć na tym samym tłuszczu przez 5-6 minut, aż lekko zmiękną, a cebula się zeszkli.
Do garnka wlać wino, dodać krojone pomidory, zioła i przyprawy. Do sosu przełożyć odłożone wcześniej żebra i dusić na minimalnym ogniu do momentu, aż mięso zacznie odchodzić od kości ( około 3 godziny).