Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie dla miłośników kuchni tajskiej - zielone curry jest najostrzejsze wśród past curry, więc jeżeli nie jesteście pewni jaką moc zniesiecie, dodawajcie ją stopniowo i próbujcie :)
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93545
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2643
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3490
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1591
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2251
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93545
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2643
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3490
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1591
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2251
Składniki
Na woku lub w garnku rozgrzewamy olej kokosowy, na niego wrzucamy pokrojone w kostkę tofu. Smażymy, aż uzyskamy z każdej strony złotą skórkę. Następnie dodajemy pokrojoną w pióra szalotkę, posiekany czosnek i liście kaffiru, chwilę smażymy. Paprykę i cukinię kroimy w kostkę, pieczarki na pół i dodajemy razem z zielonym groszkiem i fasolką do garnka. Całość chwilę smażymy, dodajemy cukier i zalewamy wodą, gotujemy 3-5 minut na średnim ogniu.
Na koniec dodajemy mleko kokosowe, pastę curry i pokrojone w 2-3 cm paski szparagi (po odłamaniu twardych końcówek) Curry gotujemy do momentu, aż całość zgęstnieje i dodajemy sok z limonki.
Podajemy z ryżem :) Smacznego!