Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie dla miłośników kuchni tajskiej - zielone curry jest najostrzejsze wśród past curry, więc jeżeli nie jesteście pewni jaką moc zniesiecie, dodawajcie ją stopniowo i próbujcie :)
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 133
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 188
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 287
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 133
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 188
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 287
Składniki
Na woku lub w garnku rozgrzewamy olej kokosowy, na niego wrzucamy pokrojone w kostkę tofu. Smażymy, aż uzyskamy z każdej strony złotą skórkę. Następnie dodajemy pokrojoną w pióra szalotkę, posiekany czosnek i liście kaffiru, chwilę smażymy. Paprykę i cukinię kroimy w kostkę, pieczarki na pół i dodajemy razem z zielonym groszkiem i fasolką do garnka. Całość chwilę smażymy, dodajemy cukier i zalewamy wodą, gotujemy 3-5 minut na średnim ogniu.
Na koniec dodajemy mleko kokosowe, pastę curry i pokrojone w 2-3 cm paski szparagi (po odłamaniu twardych końcówek) Curry gotujemy do momentu, aż całość zgęstnieje i dodajemy sok z limonki.
Podajemy z ryżem :) Smacznego!