Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 85
Dodano: 10.06.2018
Odsłon: 622
3-4 os. | 30 min | łatwe | drogie |
Na woku lub w garnku rozgrzewamy olej kokosowy, na niego wrzucamy pokrojone w kostkę tofu. Smażymy, aż uzyskamy z każdej strony złotą skórkę. Następnie dodajemy pokrojoną w pióra szalotkę, posiekany czosnek i liście kaffiru, chwilę smażymy. Paprykę i cukinię kroimy w kostkę, pieczarki na pół i dodajemy razem z zielonym groszkiem i fasolką do garnka.
Całość chwilę smażymy, dodajemy cukier i zalewamy wodą, gotujemy 3-5 minut na średnim ogniu.
Na koniec dodajemy mleko kokosowe, pastę curry i pokrojone w 2-3 cm paski szparagi (po odłamaniu twardych końcówek)
Curry gotujemy do momentu, aż całość zgęstnieje i dodajemy sok z limonki.
Podajemy z ryżem :)
Smacznego!
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)