Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zielone szparagi z potrawką"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 97
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 210
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 97
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 210
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Składniki
Posiekaj cebulę i czosnek. Mięso oprósz solą i pieprzem. Smaż porcjami na rozgrzanym oleju na silnym ogniu. Gdy mięso się zarumieni, przełóż je na talerz.
Na tym samym tłuszczu podduś cebulę i czosnek. Oprósz mąką, podsmaż. Następnie dodaj mięso. Podlej bulionem i śmietaną. Przykryj. Duś 10 minut. Przypraw solą, pieprzem i cukrem.
W tym samym czasie szparagom poobcinaj zdrewniałe końce. Pędy włóż do posolonego wrzątku. Gotuj przez 10 minut. Pomidora pokrój na ćwiartki. Usuń gniazdo nasienne, a miąższ pokrój w kosteczkę.
Szparagi odsącz. Przełóż na ogrzany półmisek. Całość polej przygotowaną potrawką. Następnie posyp kawałkami pomidora. Podawaj z makaronem wstążki lub zapiekanym ryżem.Źródło: Na żywo