Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na pyszny obiad idealna.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1599
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232014
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5086
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1599
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232014
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5086
Składniki
Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę. Na maśle podsmażamy cebulę. Kiedy się zeszkli dodajemy do niej pokrojone pieczarki. Doprawiamy solą i pieprzem i smażymy do całkowitego wyparowani wody. Usmażone odstawiamy do wystygnięcia.
Przepuszczone przez praskę ziemniaki dodajemy do maki ziemniaczanej i pszennej razem z jajkiem. Wyrabiamy ciasto, powinno być takie jak na kopytka.
Wyrobione ciasto wałkujemy na wielkość dużej blaszki podsypując mąką, aby się nie przykleiło do blatu. Na rozwałkowany placek nakładamy usmażone pieczarki, które rozprowadzamy po całości ciasta.
Ciasto z grzybami zwijamy w roladę.
Roladę przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Smarujemy ją roztrzepanym jajkiem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp.180'C. Roladę pieczemy około 35-40 minut.
Po upieczeniu powinna być ładnie przyrumieniona z wierzchu. Podajemy na gorąco z ulubioną sałatką. Roladę można polać sosem. Smacznego !!!
;-D
;-)))