Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na pyszny obiad idealna.
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 2079
Żeberka w najzdrowszej wersji, nie smażone, nie duszone, nie pieczone: grillo...
Odsłon: 36
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3081
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 2079
Żeberka w najzdrowszej wersji, nie smażone, nie duszone, nie pieczone: grillo...
Odsłon: 36
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3081
Składniki
Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę. Na maśle podsmażamy cebulę. Kiedy się zeszkli dodajemy do niej pokrojone pieczarki. Doprawiamy solą i pieprzem i smażymy do całkowitego wyparowani wody. Usmażone odstawiamy do wystygnięcia.
Przepuszczone przez praskę ziemniaki dodajemy do maki ziemniaczanej i pszennej razem z jajkiem. Wyrabiamy ciasto, powinno być takie jak na kopytka.
Wyrobione ciasto wałkujemy na wielkość dużej blaszki podsypując mąką, aby się nie przykleiło do blatu. Na rozwałkowany placek nakładamy usmażone pieczarki, które rozprowadzamy po całości ciasta.
Ciasto z grzybami zwijamy w roladę.
Roladę przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Smarujemy ją roztrzepanym jajkiem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp.180'C. Roladę pieczemy około 35-40 minut.
Po upieczeniu powinna być ładnie przyrumieniona z wierzchu. Podajemy na gorąco z ulubioną sałatką. Roladę można polać sosem. Smacznego !!!
;-D
;-)))