Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ziemniaczane gofry"
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 49
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2654
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 330
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 148
Polecam.
Odsłon: 213
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 49
Przyjęło się, że to wigilijna potrawa. U nas zagościła na obiad w wielkanocny...
Odsłon: 2654
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 330
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 148
Polecam.
Odsłon: 213
Składniki
Starte ziemniaki odciśnij. Roztrzepane jajka połącz ze śmietaną, przyprawami i ziemniakami. Wstaw na chwilę do lodówki.
Gofrownicę natłuść olejem, rozgrzej, po czym nałóż ok. 2-3 duże łyżki masy i upiecz na złoto (przez ok. 5-7 minut).
Gotowe ziemniaczane gofry przestudź, nałóż na nie po porcji serka (możesz ew. go doprawić, dodać szczypiorek itp.).
Serek udekoruj plasterkami umytych rzodkiewek i przykryj drugim gofrem (by powstała gofrowa „kanapka”).Źródło: Świat kobiety