Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 146
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 42
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 146
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 42
Składniki
Obrane ziemniaki gotujemy i gorące przepuszczamy przez maszynkę. Dodajemy jajko, sól i całość mieszamy. Z masy formujemy okrągłe placki, na środku każdego kładziemy trochę farszu przygotowanego z mielonej wołowiny podsmażonej z cebulą na łyżce masła i doprawoinej solą oraz pieprzem.Zalepiamy pierożki, panierujemy je w mące i smażymy na 2 łyżkach masła. Podajemy na gorąco, polane roztopionym pozostałym masłem.