Do góry

Dania główne Przepis na:

Ziemniaczane pyzy gumci

Ziemniaczane pyzy gumci

Autor:

Przepisów i artykułów: 509 Ocena: 6450

Dodano:

Odsłon: 7852

Bardzo smaczne, miękkie i delikatne pyzy z ziemniaków surowych i gotowanych.

Składniki

  • 5 ugotowanych ziemniaków
  • 5 surowych ziemniaków
  • sól do smaku
  • pieprz 1/2 łyżeczki
  • przyprawa gyros 1/2 łyżeczki
  • kminek 1/3 łyżeczki
  • przyprawa do sałatek w młynku 1/2 łyżeczki
  • 1 łyżka masła
  • 3 łyżki kaszy manny
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ziemniaki ugotowane przeciśnij przez praskę.
    Surowe zetrzyj na drobnej tarce i odciśnij w rękach ze soku.
    Dodaj sól, pieprz, kaszę i mąkę.
    Wymieszaj dokładnie rękami.
    Z ciasta utwórz nieduże kuleczki.
    Gotuj w przyprawach i oliwce około 10 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń