Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ziemniaczki z boczkiem"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 146
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 43
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 146
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 43
Składniki
Ziemniaki obierz, umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Na każdym zrób poprzeczne nacięcia tak, aby nie przeciąć bulwy.
Ułóż je na blasze posmarowanej olejem. Ziemniaki skrop olejem, oprósz solą oraz ziołami. Piecz 60 min w temp. 180°C. W trakcie pieczenia nakryj je folią, aby się zbytnio nie przypiekły.
Po 45 minutach w nacięcia włóż paseczki boczku. Po 10 minutach połóż jeszcze kawałeczek sera. Piecz, aż się stopi.
Czas przygotowania: 80 min, ilość porcji: 8, cena za porcję: 1,20 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie