Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka potrawa idealna na imprezę.
Ziemniaki: Myjemy i gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie 5 min. Odcedzamy. Gdy przestygną pojedynczo kładziemy je na kawałkach folii, Delikatnie nacinamy, polewamy oliwą z oliwek, posypujemy papryką, pieprzem i solą i zawijamy w folię. Możemy też pokroić ziemniaki w grubsze plasterki, polać oliwą i posypać przyprawami. Pieczemy ok godziny w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
Masło czosnkowe: 3/4 kostki masła mieszamy z 2 ząbkami czosnku przepuszczonego przez praskę. Do tego pokrojoną drobno natkę pietruszki, pieprz i sól do smaku, łyżka oliwy z oliwek. Wszystko dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
Ziemniaki podajemy w folii, tak by utrzymały ciepło, bo tylko wtedy nałożone na ziemniaczki masełko fajnie nam się rozpuści.
Smacznego :)
Jak przygotować pyszne, aromatyczne, czosnkowe smarowidło na grillu Bierzemy...
Odsłon: 3562
Domowe, gładkie masło orzechowe o intensywnym smaku prażonych orzechów laskowych
Odsłon: 8309
Indyk - pyszne białe mięso, które podbija podniebienia Polaków. Jak odpowiedn...
Odsłon: 4154
Szybki i łatwy przepis na torcik czekoladowo wiśniowy na ciemnym biszkopcie z...
Odsłon: 1117
Indyk - pyszne białe mięso, które podbija podniebienia Polaków. Jak odpowiedn...
Odsłon: 4154
Szybki i łatwy przepis na torcik czekoladowo wiśniowy na ciemnym biszkopcie z...
Odsłon: 1117
Składniki
Ziemniaki: Myjemy i gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie 5 min. Odcedzamy. Gdy przestygną pojedynczo kładziemy je na kawałkach folii, Delikatnie nacinamy, polewamy oliwą z oliwek, posypujemy papryką, pieprzem i solą i zawijamy w folię. Możemy też pokroić ziemniaki w grubsze plasterki, polać oliwą i posypać przyprawami. Pieczemy ok godziny w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
Masło czosnkowe: 3/4 kostki masła mieszamy z 2 ząbkami czosnku przepuszczonego przez praskę. Do tego pokrojoną drobno natkę pietruszki, pieprz i sól do smaku, łyżka oliwy z oliwek. Wszystko dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
Ziemniaki podajemy w folii, tak by utrzymały ciepło, bo tylko wtedy nałożone na ziemniaczki masełko fajnie nam się rozpuści.
Smacznego :)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Żeberka gotowane i smażone
Dania główne
Szarpana wieprzowina
Dania główne
Szparagi z makaronem i sosem
Dania główne
Smażone kurze bioderka, ziemniaki i marynowane ogóreczki.
Żeberka gotowane i smażone
Żeberka dzisiejsze to smaczny obiad dla mojej rodziny. Przygotowanie ich to...
Odsłon: 12
Szarpana wieprzowina
Dzisiaj zapraszam na uniwersalną propozycję obiadowo-kolacyjną, czyli szarpan...
Odsłon: 105