Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka potrawa idealna na imprezę.
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 175
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 215
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 175
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 215
Składniki
Ziemniaki: Myjemy i gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie 5 min. Odcedzamy. Gdy przestygną pojedynczo kładziemy je na kawałkach folii, Delikatnie nacinamy, polewamy oliwą z oliwek, posypujemy papryką, pieprzem i solą i zawijamy w folię. Możemy też pokroić ziemniaki w grubsze plasterki, polać oliwą i posypać przyprawami. Pieczemy ok godziny w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
Masło czosnkowe: 3/4 kostki masła mieszamy z 2 ząbkami czosnku przepuszczonego przez praskę. Do tego pokrojoną drobno natkę pietruszki, pieprz i sól do smaku, łyżka oliwy z oliwek. Wszystko dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
Ziemniaki podajemy w folii, tak by utrzymały ciepło, bo tylko wtedy nałożone na ziemniaczki masełko fajnie nam się rozpuści.
Smacznego :)