Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy próbowaliście kiedyś dodać do ziemniaków serek śmietankowy typu Philadelphia? Jeśli nie, to spróbujcie. Ziemniaki są niesamowicie delikatne, puszyste, a przede wszystkim przesmaczne.
Patelnia, garnek, nóż do krojenia, tłuczek do ziemniaków
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 86
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 199
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 86
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 199
Składniki
Ziemniaki gotujemy jak zwykle w wodzie. Nie soliałabym ziemniaków w wodzie, bo dodatek sera zmieni całkowicie smak i można przesolić. Dlatego też po odlaniu dodajemy łyżeczkę serka śmietankowego na porcję dla jednej osoby. Tłuczemy ziemniaki tłuczkiem do ziemniaków na jednolitą masę. Dodajemy sól według własnego uznania.
Przygotowujemy szybką zasmażkę: na kilku łyżkach tłuszczu z pieczenia talarkow rozpuszczamy łyżeczkę mąki pszennej i dodajemy wodę,aby uzyskać pożądaną konsystencję. Zagotowujemy.
Na talerz kładziemy porcję ziemniaków, a na to mieszankę sałatkową z rukolą.
Na zieleninę układamy talarki z boczku.
Talarki polewamy sosem.
Na wierzch kładziemy łyżeczkę chrzanu z niewielką ilością śmietany. I podajemy do stołu. To połączenie jest niesamowicie smaczne.