Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy próbowaliście kiedyś dodać do ziemniaków serek śmietankowy typu Philadelphia? Jeśli nie, to spróbujcie. Ziemniaki są niesamowicie delikatne, puszyste, a przede wszystkim przesmaczne.
Patelnia, garnek, nóż do krojenia, tłuczek do ziemniaków
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 486
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2280
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1019
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 486
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2280
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1019
Składniki
Ziemniaki gotujemy jak zwykle w wodzie. Nie soliałabym ziemniaków w wodzie, bo dodatek sera zmieni całkowicie smak i można przesolić. Dlatego też po odlaniu dodajemy łyżeczkę serka śmietankowego na porcję dla jednej osoby. Tłuczemy ziemniaki tłuczkiem do ziemniaków na jednolitą masę. Dodajemy sól według własnego uznania.
Przygotowujemy szybką zasmażkę: na kilku łyżkach tłuszczu z pieczenia talarkow rozpuszczamy łyżeczkę mąki pszennej i dodajemy wodę,aby uzyskać pożądaną konsystencję. Zagotowujemy.
Na talerz kładziemy porcję ziemniaków, a na to mieszankę sałatkową z rukolą.
Na zieleninę układamy talarki z boczku.
Talarki polewamy sosem.
Na wierzch kładziemy łyżeczkę chrzanu z niewielką ilością śmietany. I podajemy do stołu. To połączenie jest niesamowicie smaczne.