Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będziecie zachwyceni
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85272
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2571
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10009
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4048
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7135
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85272
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2571
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10009
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4048
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7135
Składniki
Na początek zająć się ziemniakami czyli obrać je umyć a następnie ugotować i ostudzić, chyba że macie z dnia poprzedniego. Ziemniaki przepuścić przez praskę lub zmielić, następnie usmażyć cebulę i ostygniętą dodać do ziemniaków, dodając przyprawy wszystko połączyć w jedną całość
Gdy farsz gotowy sparzyć kapustę przed nałożeniem farszu wyciąć twardą część od głąba, nałożyć farsz i zwijać jak kto lubi ja wolę mój sposób gdyż nigdy nie rozpadają się mi gołąbki
Na dno dużego garnka wyłożyć pozostałe małe liście ułożyć dość ciasno gołąbki, zalać przygotowanym sosem, dodać liście laurowe oraz ziela angielskie i od czasu zagotowania gotować na wolnym ogniu przez 1,5 godziny do czasu miękkości wierzchnich liści. Dokładny przepis wraz ze zdjęciami znajduje się na blogu gdzie serdecznie zapraszam