Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki po chłopsku to danie, które możemy zajadać solo, lub podać z surówką, jajkiem sadzonym lub pieczonym mięsem. Banalnie proste, szybkie i tanie w przygotowaniu. Idealna propozycja na sycący obiad.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5341
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 879
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11775
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5341
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 879
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11775
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Ziemniaki obieramy, kroimy na talarki i gotujemy do miękkości we wrzącej, osolonej wodzie. Następnie odcedzamy ziemniaki i pozostawiamy do przestudzenia.
Boczek wędzony kroimy w kostkę. Podsmażamy do zrumienienia. Cebulę obieramy, kroimy w piórka lub kostkę i dorzucamy na patelnię. Smażymy na złoty kolor.
Podsmażony boczek z cebulką zdejmujemy z patelni. Ugotowane ziemniaki doprawiamy ulubionymi przyprawami. Przerzucamy na patelnię z tłuszczem i podsmażamy do zrumienienia z każdej strony.
Do podsmażonych ziemniaków dorzucamy cebulę z boczkiem. Wszystko razem mieszamy.
Ziemniaki po chłopsku podajemy solo, z jajkiem sadzonym, zsiadłym mlekiem lub surówką i pieczonym mięsem.