Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki w pikantnym wydaniu z pomidorami, ostrymi papryczkami, fasolą i kukurydzą. Piękny kolor i aromat zawdzięczają kiełbasie chorizo.
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3850
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 991
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34230
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 574
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3850
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 991
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34230
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 574
Składniki
Chorizo kroimy na plasterki. Wkładamy na patelnię bez dodatku tłuszczu. Smażymy na niedużym ogniu, aż z chorizo wytopi się tłuszcz. Kiełbaski powinny być lekko chrupiące, ale nie przypalone. Plasterki chorizo zdejmujemy z patelni. Na pozostałym z chorizo tłuszczu smażymy ziemniaki pokrojone w grubą kostkę. Co jakiś czas mieszamy. Ziemniaki powinny obsmażyć się z każdej strony. Ziemniaki zalewamy pomidorami. Dodajemy pokrojone w piórka cebule i pokrojone w plasterki papryczki. Doprawiamy przyprawą do burrito i suszonymi pomidorami. Można dodać jeszcze pół szklanki wody. Całość dusimy na małym ogniu, aż ziemniaki będą miękkie - około 30 minut. Co jakiś czas mieszamy. Na końcu dodajemy fasolę, kukurydzę i dusimy jeszcze 5 minut. Jeśli w daniu jest za dużo wody, gotujemy kilka minut bez przykrycia, aby ją odparować. Przed podaniem posypujemy listkami kolendry.