Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki w pikantnym wydaniu z pomidorami, ostrymi papryczkami, fasolą i kukurydzą. Piękny kolor i aromat zawdzięczają kiełbasie chorizo.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19212
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13019
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1654
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232084
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19212
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13019
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1654
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232084
Składniki
Chorizo kroimy na plasterki. Wkładamy na patelnię bez dodatku tłuszczu. Smażymy na niedużym ogniu, aż z chorizo wytopi się tłuszcz. Kiełbaski powinny być lekko chrupiące, ale nie przypalone. Plasterki chorizo zdejmujemy z patelni. Na pozostałym z chorizo tłuszczu smażymy ziemniaki pokrojone w grubą kostkę. Co jakiś czas mieszamy. Ziemniaki powinny obsmażyć się z każdej strony. Ziemniaki zalewamy pomidorami. Dodajemy pokrojone w piórka cebule i pokrojone w plasterki papryczki. Doprawiamy przyprawą do burrito i suszonymi pomidorami. Można dodać jeszcze pół szklanki wody. Całość dusimy na małym ogniu, aż ziemniaki będą miękkie - około 30 minut. Co jakiś czas mieszamy. Na końcu dodajemy fasolę, kukurydzę i dusimy jeszcze 5 minut. Jeśli w daniu jest za dużo wody, gotujemy kilka minut bez przykrycia, aby ją odparować. Przed podaniem posypujemy listkami kolendry.