Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie, do którego często wracam. Ziemniaki w orientalnym wydaniu - w curry z pomidorami i mlekiem kokosowym.
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 200
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4851
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4782
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44726
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 371
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 200
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4851
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4782
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44726
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 371
Składniki
Cebulę kroimy w piórka, ząbki czosnku wyciskamy. Razem przesmażamy na oleju. Kiedy cebula będzie szklista, dodajemy pomidory, mleczko kokosowe, pastę curry, liście kafir i curry, cukier i przyprawy. Razem dusimy pod przykryciem, aż zacznie się gotować. Dodajemy ziemniaki pokrojone w większą kostkę. Dusimy pod przykryciem, na małym ogniu około 30-40 minut, aż ziemniaki będą miękkie. W razie potrzeby dolewamy wody. Przed podaniem posypujemy czarnuszką lub sezamem.