Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie, do którego często wracam. Ziemniaki w orientalnym wydaniu - w curry z pomidorami i mlekiem kokosowym.
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2778
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1307
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 758
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 107
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2778
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1307
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 758
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 107
Składniki
Cebulę kroimy w piórka, ząbki czosnku wyciskamy. Razem przesmażamy na oleju. Kiedy cebula będzie szklista, dodajemy pomidory, mleczko kokosowe, pastę curry, liście kafir i curry, cukier i przyprawy. Razem dusimy pod przykryciem, aż zacznie się gotować. Dodajemy ziemniaki pokrojone w większą kostkę. Dusimy pod przykryciem, na małym ogniu około 30-40 minut, aż ziemniaki będą miękkie. W razie potrzeby dolewamy wody. Przed podaniem posypujemy czarnuszką lub sezamem.