Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję to danie serwowane z piersią z kurczaka w panierce z sezamem. Bardzo proste, choć dosyć kaloryczne z racji sera i śmietanki 30% Jednak czasem warto dać się skusić.
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 454
Przepis dnia
Przepyszne wafle orzechowe to kwintesencja dzieciństwa :) Całe do zakochania :)
Odsłon: 6642
W czasach przed maszynkami do mielenia, wszystkie kotlety były ręcznie siekan...
Odsłon: 188
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 454
Przepis dnia
Przepyszne wafle orzechowe to kwintesencja dzieciństwa :) Całe do zakochania :)
Odsłon: 6642
W czasach przed maszynkami do mielenia, wszystkie kotlety były ręcznie siekan...
Odsłon: 188
Składniki
Ziemniaki kroimy w ósemki i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Brokuły dzielimy na różyczki i również gotujemy do miękkości ok. 15 min. Po ugotowaniu całość przekładamy do żaroodpornego naczynia.
Do małego garnka wlewamy śmietanę, dodajemy pokrojony serek topiony i plastry sera. Całość gotujemy na małym ogniu do roztopienia serów ciągle mieszając. Dodajemy szczyptę gałki muszkatołowej.
Tak przygotowanym sosem zalewamy ziemniaki i brokuły pamiętając aby były dokładnie zalane i posypujemy tartym serem. Wkładamy do nagrzanego piekarnika ok. 180* na ok. 10min aż się zapiecze.
Do tak przygotowanych ziemniaczków idealnie nadają się piersi z kurczaka obtoczone w jajku , smażone w panierce z mąki i sezamu lub bułki tartej i sezamu w proporcji 1/1 Życzę smacznego. Zdjęcie już wkrótce.