Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od czasu do czasu lubimy takie obiady, szczególnie jak mamy do tego „swojskie” zsiadłe mleko. Prosto, smacznie i szybko.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 958
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4578
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1220
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 542
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 958
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4578
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1220
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 542
Składniki
Ziemniaki obieramy, kroimy w „łódki”, osuszamy papierowym ręcznikiem. Kiełbasę kroimy w talarki, cebule w piórka. Na rozgrzany smalec wrzucamy pokrojoną w kostkę słoninę, podsmażamy, dodajemy ziemniaki i cały czas przewracając je, smażymy. Następnie dodajemy cebulę, dalej smażymy, oprószając solą i solą czosnkową. Smażymy aż ziemniaki staną się złote, pod koniec dodajemy lubczyk, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z zsiadłym mlekiem lub kefirem.