Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od czasu do czasu lubimy takie obiady, szczególnie jak mamy do tego „swojskie” zsiadłe mleko. Prosto, smacznie i szybko.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 103126
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2001
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5864
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5863
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 103126
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2001
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5864
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5863
Składniki
Ziemniaki obieramy, kroimy w „łódki”, osuszamy papierowym ręcznikiem. Kiełbasę kroimy w talarki, cebule w piórka. Na rozgrzany smalec wrzucamy pokrojoną w kostkę słoninę, podsmażamy, dodajemy ziemniaki i cały czas przewracając je, smażymy. Następnie dodajemy cebulę, dalej smażymy, oprószając solą i solą czosnkową. Smażymy aż ziemniaki staną się złote, pod koniec dodajemy lubczyk, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z zsiadłym mlekiem lub kefirem.