Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostsze dania są często najsmaczniejsze :) Pieczone ziemniaki robię często – jak niepogoda za oknem, piekę w piekarniku, a jak słonecznie i ciepło – grilluję. Sosy do nich robię różne – czasem czosnkowy, czasem majonezowy, a dziś zrobiłam twarożkowy, ale z obowiązkowym czosnkiem :)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5629
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 939
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28901
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 75
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5629
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 939
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28901
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 75
Składniki
Ziemniaki myjemy, przekrawamy na pół. Każdy układamy na kawałku folii aluminiowej, polewamy oliwą, posypujemy ziołami prowansalskimi i solą. Zawijamy folię, pieczemy ok. 1 godz. w piekarniku nagrzanym do 200 stopni (do miękkości). Ser biały rozdrabniamy widelcem, dodajemy jogurt grecki, śmietanę, kurkumę, oregano, bazylię, suszone pomidory (nie z oliwy, suszone rozdrobnione) lub paprykę, sól, pieprz do smaku i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Wszystko dokładnie mieszamy, polewamy upieczone ziemniaki. Możemy posypać świeżą zieleniną.