Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki zapiekane z warzywami i serem typu feta.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35797
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1232
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1770
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6091
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35797
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1232
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1770
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6091
        
        
                Składniki
Ziemniaki ugotować w łupinach, pozostawić do ostygnięcia i obrać.
Cebulę obrać i pokroić w piórka.
Cukinię umyć, przekroić wzdłuż i pokroić w półplasterki.
Cebulę i cukinię smażyć na rozgrzanym oleju do zrumienienia.
Pomidory sparzyć, obrać, pokroić na małe kawałki i dodać do warzyw.
Całość doprawić solą i tymiankiem, dusić przez około 5 minut pod przykryciem.
Na dnie naczynia do zapiekania równomiernie rozprowadzić około 1/3 warzyw.
Obrane ziemniaki przekroić na połówki i ułożyć w naczyniu na warzywach.
Ser pokroić w kostkę i ułożyć na ziemniakach.
Resztą warzyw przykryć ziemniaki.
Całość zapiekać przez około 10 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza.