Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki zapiekane z warzywami i serem typu feta.
Wielkanocne specjały.
Odsłon: 18
Dania z podrobów niezwykłe rzadko się przygotowuje, tak, że powoli stają się...
Odsłon: 25
Sernik przygotowałam z przepisu KORAL - oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 869
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 435
Wielkanocne specjały.
Odsłon: 18
Dania z podrobów niezwykłe rzadko się przygotowuje, tak, że powoli stają się...
Odsłon: 25
Sernik przygotowałam z przepisu KORAL - oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 869
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 435
Składniki
Ziemniaki ugotować w łupinach, pozostawić do ostygnięcia i obrać.
Cebulę obrać i pokroić w piórka.
Cukinię umyć, przekroić wzdłuż i pokroić w półplasterki.
Cebulę i cukinię smażyć na rozgrzanym oleju do zrumienienia.
Pomidory sparzyć, obrać, pokroić na małe kawałki i dodać do warzyw.
Całość doprawić solą i tymiankiem, dusić przez około 5 minut pod przykryciem.
Na dnie naczynia do zapiekania równomiernie rozprowadzić około 1/3 warzyw.
Obrane ziemniaki przekroić na połówki i ułożyć w naczyniu na warzywach.
Ser pokroić w kostkę i ułożyć na ziemniakach.
Resztą warzyw przykryć ziemniaki.
Całość zapiekać przez około 10 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza.