Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki zapiekane z warzywami i serem typu feta.
Nalewka z aronii jest znana i ceniona za swoje dobroczynne właściwości leczni...
Odsłon: 8647
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 173
Pyszne i wyraziste w smaku.
Odsłon: 2651
Bardzo smaczny salceson zrobiony z głowizny i ścinek ze schabu. Salceson zrob...
Odsłon: 104
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 17670
Nalewka z aronii jest znana i ceniona za swoje dobroczynne właściwości leczni...
Odsłon: 8647
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 173
Pyszne i wyraziste w smaku.
Odsłon: 2651
Bardzo smaczny salceson zrobiony z głowizny i ścinek ze schabu. Salceson zrob...
Odsłon: 104
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 17670
Składniki
Ziemniaki ugotować w łupinach, pozostawić do ostygnięcia i obrać.
Cebulę obrać i pokroić w piórka.
Cukinię umyć, przekroić wzdłuż i pokroić w półplasterki.
Cebulę i cukinię smażyć na rozgrzanym oleju do zrumienienia.
Pomidory sparzyć, obrać, pokroić na małe kawałki i dodać do warzyw.
Całość doprawić solą i tymiankiem, dusić przez około 5 minut pod przykryciem.
Na dnie naczynia do zapiekania równomiernie rozprowadzić około 1/3 warzyw.
Obrane ziemniaki przekroić na połówki i ułożyć w naczyniu na warzywach.
Ser pokroić w kostkę i ułożyć na ziemniakach.
Resztą warzyw przykryć ziemniaki.
Całość zapiekać przez około 10 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza.