Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki zapiekane z warzywami i serem typu feta.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6084
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9085
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8543
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5884
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6084
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9085
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8543
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5884
Składniki
Ziemniaki ugotować w łupinach, pozostawić do ostygnięcia i obrać.
Cebulę obrać i pokroić w piórka.
Cukinię umyć, przekroić wzdłuż i pokroić w półplasterki.
Cebulę i cukinię smażyć na rozgrzanym oleju do zrumienienia.
Pomidory sparzyć, obrać, pokroić na małe kawałki i dodać do warzyw.
Całość doprawić solą i tymiankiem, dusić przez około 5 minut pod przykryciem.
Na dnie naczynia do zapiekania równomiernie rozprowadzić około 1/3 warzyw.
Obrane ziemniaki przekroić na połówki i ułożyć w naczyniu na warzywach.
Ser pokroić w kostkę i ułożyć na ziemniakach.
Resztą warzyw przykryć ziemniaki.
Całość zapiekać przez około 10 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza.