Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki zapiekane z warzywami i serem typu feta.
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 479
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15404
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3281
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 479
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15404
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3281
Składniki
Ziemniaki ugotować w łupinach, pozostawić do ostygnięcia i obrać.
Cebulę obrać i pokroić w piórka.
Cukinię umyć, przekroić wzdłuż i pokroić w półplasterki.
Cebulę i cukinię smażyć na rozgrzanym oleju do zrumienienia.
Pomidory sparzyć, obrać, pokroić na małe kawałki i dodać do warzyw.
Całość doprawić solą i tymiankiem, dusić przez około 5 minut pod przykryciem.
Na dnie naczynia do zapiekania równomiernie rozprowadzić około 1/3 warzyw.
Obrane ziemniaki przekroić na połówki i ułożyć w naczyniu na warzywach.
Ser pokroić w kostkę i ułożyć na ziemniakach.
Resztą warzyw przykryć ziemniaki.
Całość zapiekać przez około 10 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza.