Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest wiele rodzajów makaronów. Fantastyczne w nich jest to, że można je bardzo szybko przygotować. Pasuje do nich praktycznie wszystko. Są doskonałe z sosami pomidorowymi, grzybowymi, śmietanowymi, ale także z oliwą, pesto. Przygotowując z nich danie możemy uruchomić naszą wyobraźnię i zastosować różne wariacje składników.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8697
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10317
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4681
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 758
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8697
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10317
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4681
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 758
Składniki
Makaron tagliatelle gotujemy w osolonej wodzie. Natkę pietruszki, listki bazylii i papryczkę chili (bez ziarenek) drobno kroimy, dodajemy do nich 100 g startego parmezanu, łyżkę ziaren słonecznika, 8 łyżek oliwy z oliwek i blendujemy do konsystencji puree. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła, dodajemy posiekane ząbki czosnku i owoce morze - podsmażamy. Makaron mieszamy z puree ziołowym, dodajemy do niego podsmażone owoce morza. Całość mieszamy i wykładamy na talerz. Posypujemy tartym parmezanem i posiekaną rukolą.