Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle łatwe i szybkie do zrobienia, a także pyszne i eleganckie, takie są pierożki z ciasta francuskiego z kaszą gryczaną oraz wędzonym twarogiem. Oczywiście jak wszystkie pierożki, najlepiej smakują, gdy są jeszcze ciepłe. Więcej na blogu: www.smacznebodomowe.pl
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 100
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 281
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1097
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1932
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25414
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 100
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 281
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1097
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1932
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25414
Składniki
• Kaszę gryczaną gotujemy według zaleceń na opakowaniu • Ser twarogowy rozdrabniamy widelcem, dodajemy trzy łyżki mleka i mieszamy • Cebulkę kroimy na drobna kostkę i podsmażamy na oleju do uzyskania złocistego koloru • Do twarogu dodajemy usmażoną cebulkę oraz ugotowana kasze gryczaną i całość dokładnie mieszamy
• Z ciasta francuskiego odciskamy za pomocą szklanki okręgi, nakładamy farsz i lepimy pierogi • Uformowane pierożki smarujemy roztrzepanym jajkiem • Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni i pieczemy pierożki przez 15-20 minut