Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle łatwe i szybkie do zrobienia, a także pyszne i eleganckie, takie są pierożki z ciasta francuskiego z kaszą gryczaną oraz wędzonym twarogiem. Oczywiście jak wszystkie pierożki, najlepiej smakują, gdy są jeszcze ciepłe. Więcej na blogu: www.smacznebodomowe.pl
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3896
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19821
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2964
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4103
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3896
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19821
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2964
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4103
Składniki
• Kaszę gryczaną gotujemy według zaleceń na opakowaniu • Ser twarogowy rozdrabniamy widelcem, dodajemy trzy łyżki mleka i mieszamy • Cebulkę kroimy na drobna kostkę i podsmażamy na oleju do uzyskania złocistego koloru • Do twarogu dodajemy usmażoną cebulkę oraz ugotowana kasze gryczaną i całość dokładnie mieszamy
• Z ciasta francuskiego odciskamy za pomocą szklanki okręgi, nakładamy farsz i lepimy pierogi • Uformowane pierożki smarujemy roztrzepanym jajkiem • Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni i pieczemy pierożki przez 15-20 minut