Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super kurczak na obiad.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3913
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415135
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2472
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3913
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415135
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2472
Składniki
Wykonanie: Podudzia opłukać i osuszyć. W misce utrzeć zmiażdżony czosnek z miodem, pieprzem, papryką, solą i sokiem z cytryny i olejem. Następnie mięso natrzeć przygotowaną marynatą i odstawić na dwie godziny. W między czasie ugotować fasolkę z dodatkiem soli i cukru do smaku i odparować na suchej patelni. Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego, polać marynatą. Piec w temperaturze 180 stopni około 30-40 minut na złoty kolor co jakiś czas polewając marynatą. Mięso wspaniale nadaje się na obiad.