Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super kurczak na obiad.
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2773
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1293
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 748
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 97
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2773
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1293
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 748
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 97
Składniki
Wykonanie: Podudzia opłukać i osuszyć. W misce utrzeć zmiażdżony czosnek z miodem, pieprzem, papryką, solą i sokiem z cytryny i olejem. Następnie mięso natrzeć przygotowaną marynatą i odstawić na dwie godziny. W między czasie ugotować fasolkę z dodatkiem soli i cukru do smaku i odparować na suchej patelni. Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego, polać marynatą. Piec w temperaturze 180 stopni około 30-40 minut na złoty kolor co jakiś czas polewając marynatą. Mięso wspaniale nadaje się na obiad.