Do góry

Dania główne Przepis na:

Złociste podudzia z fasolką szparagową

Złociste podudzia z fasolką szparagową

Autor:

Przepisów i artykułów: 2527 Ocena: 18571

Dodano:

Odsłon: 869

Super kurczak na obiad.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Złociste podudzia z fasolką szparagową

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Podudzia opłukać i osuszyć. W misce utrzeć zmiażdżony czosnek z miodem, pieprzem, papryką, solą i sokiem z cytryny i olejem. Następnie mięso natrzeć przygotowaną marynatą i odstawić na dwie godziny. W między czasie ugotować fasolkę z dodatkiem soli i cukru do smaku i odparować na suchej patelni. Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego, polać marynatą. Piec w temperaturze 180 stopni około 30-40 minut na złoty kolor co jakiś czas polewając marynatą. Mięso wspaniale nadaje się na obiad.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń