Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne letnie danie, często robione dla naszych kochanych dzieci, to były ich przysmaki :)
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113140
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 544
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 895
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 647
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113140
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 544
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 895
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 647
Składniki
Ziemniaki, kiełbasę, boczek i cebulki kroimy w drobną kostkę.
Ziemniaki smażymy na gorącym oleju przez około 10-15 minut, tak żeby nabrały złocistego koloru.
Dodajemy pokrojony w kosteczkę boczek i kiełbasę. Smażymy do zarumienienia się kiełbasy i boczku.
Gdy ziemniaki, boczek i kiełbaska jest zarumieniona,dodajemy pokrojone w kostkę cebulki czerwoną i białą, i smażymy kilka minut pod przykryciem.
Gdy cebulki są miękkie dodajemy drobno pokrojoną natkę pietruszki i koperku.
W między czasie robimy surówkę z pomidorów, cebuli i śmietany.
Usmażone na złoto ziemniaki nakładamy na talerze, obok nakładamy surówkę z pomidorów i konsumujemy.
Smacznego!!!