Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 659
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12389
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 659
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12389
Składniki
Żołądki umyc, pokroic w paski, ugotowac w małej ilości wody. Po pierwszym zagotowaniu odcedzic i ponownie zagotowac z vegetą, listkiem laurowym, pieprzem i zielem angielskim.
Cebulę pokroic w cwiercplastry i zeszklic na maśle. Dodac do żołądków. Dusic na wolnym ogniu.
Dodac pomidory, resztę przypraw i nadal dusic.
Pod koniec duszenia rozprowadzic zasmażkę w wodzie i dodac do potrawy. zagotowac do zgęstnienia. Podawac z młodymi ziemniaczkami, kaszą jęczmienną lub pęczakiem. Smacznego.