Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1767
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 248
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21748
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1767
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 248
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21748
Składniki
Żołądki umyc, pokroic w paski, ugotowac w małej ilości wody. Po pierwszym zagotowaniu odcedzic i ponownie zagotowac z vegetą, listkiem laurowym, pieprzem i zielem angielskim.
Cebulę pokroic w cwiercplastry i zeszklic na maśle. Dodac do żołądków. Dusic na wolnym ogniu.
Dodac pomidory, resztę przypraw i nadal dusic.
Pod koniec duszenia rozprowadzic zasmażkę w wodzie i dodac do potrawy. zagotowac do zgęstnienia. Podawac z młodymi ziemniaczkami, kaszą jęczmienną lub pęczakiem. Smacznego.