Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2457
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 45
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 134
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 716
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2457
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 45
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 134
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 716
Składniki
Żołądki umyc, pokroic w paski, ugotowac w małej ilości wody. Po pierwszym zagotowaniu odcedzic i ponownie zagotowac z vegetą, listkiem laurowym, pieprzem i zielem angielskim.
Cebulę pokroic w cwiercplastry i zeszklic na maśle. Dodac do żołądków. Dusic na wolnym ogniu.
Dodac pomidory, resztę przypraw i nadal dusic.
Pod koniec duszenia rozprowadzic zasmażkę w wodzie i dodac do potrawy. zagotowac do zgęstnienia. Podawac z młodymi ziemniaczkami, kaszą jęczmienną lub pęczakiem. Smacznego.