Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie podroby? - To idealna tania i smaczna propozycja na różne okazje - jako samodzielne danie z pieczywem, do ziemniaków, klusek śląskich, kopytek, ryżu, kaszy i ulubionej surówki
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 113
Domowe frytki warzywne z piekarnika, podane z dodatkiem zdrowszej wersji popu...
Odsłon: 59
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 113
Domowe frytki warzywne z piekarnika, podane z dodatkiem zdrowszej wersji popu...
Odsłon: 59
Składniki
1. Żołądki drobiowe gotować do oczekiwanej miękkości ok. 1 - 1,5 h w lekko osolonej wodzie. 2. Na maśle klarowanym przysmażyć cebulę na złoty kolor. 3. Dodać mrożony szpinak i dusić do odparowania nadmiaru wody. 4. Wlać śmietankę, doprawić solą, pieprzem, maggi lub sosem sojowym do uzyskania gęstej konsystencji płynu. 5. Po wyłączeniu źródła ciepła dodać zmiażdżony czosnek i wymieszać. 6. Ugotowane żołądki odcedzić i dodać do przygotowanego sosu szpinakowego- wymieszać i odczekać ok. 15 min., by smaki się przegryzły. Podawać z ulubionymi dodatkami. SMACZNIE POLECAM!