Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 990 Ocena: 12118
Dodano: 09.11.2020
Odsłon: 5453
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
1. Żołądki myjemy, kroimy w plasterki, zalewamy wodą i obgotowujemy 10 minut. Po tym czasie odlewamy, zalewamy ponownie wodą, solimy i gotujemy do miękkości.
2. Cebule obieramy, kroimy w krążki i prużymy na rozgrzanym oleju 10 minut.
3. Wlewamy passatę oraz ketchup, doprawiamy paprykami, pieprzem, cukrem oraz solą.
4. Sos łączymy z żołądkami, podajemy z ryżem lub makaronem.
5. Gotowe.
6. Smacznego
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

Futka 11 listopada 2020Zgłoś do usunięcia
Dawno nie jadłam żołądków, ale zachęciłaś mnie do ich przygotowania. świetny przepis :)2 Kto głosował? | Odpowiedz

helenapon 10 listopada 2020Zgłoś do usunięcia
Super dla mojego męża. Dziękuję za przepis.2 Kto głosował? | Odpowiedz

konhambos 09 listopada 2020Zgłoś do usunięcia
na pewno smaczne2 Kto głosował? | Odpowiedz

Facet_w_kuchni 09 listopada 2020Zgłoś do usunięcia
Pomysł bardzo fajny :)2 Kto głosował? | Odpowiedz

SprytnaChochla 09 listopada 2020Zgłoś do usunięcia
Super! Bardzo fajny pomysł na żołądki2 Kto głosował? | Odpowiedz

fafiatko 09 listopada 2020Zgłoś do usunięcia
Danie dla mnie!2 Kto głosował? | Odpowiedz