Do góry

Dania główne Przepis na:

Żołądki po węgiersku

Żołądki po węgiersku

Autor:

Przepisów i artykułów: 990 Ocena: 12118

Dodano:

Odsłon: 5453

Kiedyś robiłam podobne danie tylko z filetem z indyka, postanowiłam coś zmienić, zamieniłam mięso na żołądki z indyka i musze przyznać danie wyszło pyszne.

Składniki

  • 1 kg żołądków z indyka
  • 4 szt. cebuli
  • Olej do smażenia
  • 700g passaty
  • 1 szk. ketchupu pikantnego
  • Sól
  • Pieprz
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka papryki ostrej
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Żołądki po węgiersku

Przygotowanie

  1. 1. Żołądki myjemy, kroimy w plasterki, zalewamy wodą i obgotowujemy 10 minut. Po tym czasie odlewamy, zalewamy ponownie wodą, solimy i gotujemy do miękkości.

  2. 2. Cebule obieramy, kroimy w krążki i prużymy na rozgrzanym oleju 10 minut.

  3. 3. Wlewamy passatę oraz ketchup, doprawiamy paprykami, pieprzem, cukrem oraz solą.

  4. 4. Sos łączymy z żołądkami, podajemy z ryżem lub makaronem.

  5. 5. Gotowe.
    6. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń