Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna potrawka o żołądków indyka z warzywami w aromatycznym sosem.
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 184
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 12
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3643
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 531
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 184
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 12
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3643
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 531
Składniki
1. Żołądki oczyszczam, kroję na plasterki, zalewam wodą, solę i gotuję około 60 minut. Po ugotowaniu żołądki odlewam z zalewy, zalewę odstawiam na bok. 2. Cebulę, czosnek, marchew obieram, kroję na mniejsze kawałki, blenduję. 3. W garnku rozgrzewam olej, na rozgrzanym oleju smażę warzywa. Następnie dodaję ugotowane żołądki, wlewam 500g wywaru po ugotowaniu żołądków, dodaję liście laurowe, ziele angielski i obie papryki, gotuję około 20 minut. 4. Śmietanę rozrabiam z mąką, zagęszczam sos, dwie minutki gotuję. 5. Danie gotowe, podaję z ryżem. 6. Smacznego