Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna potrawka o żołądków indyka z warzywami w aromatycznym sosem.
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 217
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34577
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 177
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 217
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34577
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 177
Składniki
1. Żołądki oczyszczam, kroję na plasterki, zalewam wodą, solę i gotuję około 60 minut. Po ugotowaniu żołądki odlewam z zalewy, zalewę odstawiam na bok. 2. Cebulę, czosnek, marchew obieram, kroję na mniejsze kawałki, blenduję. 3. W garnku rozgrzewam olej, na rozgrzanym oleju smażę warzywa. Następnie dodaję ugotowane żołądki, wlewam 500g wywaru po ugotowaniu żołądków, dodaję liście laurowe, ziele angielski i obie papryki, gotuję około 20 minut. 4. Śmietanę rozrabiam z mąką, zagęszczam sos, dwie minutki gotuję. 5. Danie gotowe, podaję z ryżem. 6. Smacznego