Do góry

Dania główne Przepis na:

Żołądki z indyka z fasolką

Żołądki z indyka z fasolką

Autor:

Przepisów i artykułów: 1095 Ocena: 13668

Dodano:

Odsłon: 6031

Pyszne danie z podrobów, nie wszyscy lubią, ale ja zachęcam. Danie jest wyjątkowo smaczne z dodatkiem fasolki szparagowej, podane z ryżem oraz surówką to prawdziwa uczta.

Składniki

  • 1 kg żołądków z indyka
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 cm korzenia Imbir
  • 1 marchew
  • ½ kg fasoli szparagowej
  • 10 dag Grzybów Mun
  • 2 łyżki skrobi ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka octu ryżowego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 łyżki sosu sojowego ciemnego
  • 1 łyżka miodu
  • ½ łyżeczka tabasco
  • Sól
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Żołądki z indyka z fasolką

Przygotowanie

  1. 1. Żołądki myjemy, usuwamy błonki, kroimy w paseczki i gotujemy w osolonej wodzie. Grzyby Mun moczymy w gorącej wodzie.

  2. 2. Czosnek i imbir obieramy, drobno kroimy i szklimy na rozgrzanej oliwie.

  3. 3. Następnie dodajemy obraną i pokrojoną w słupki marchew i umytą pokrojoną na mniejsze części fasolę.
    4. Grzyby Mun kroimy w paseczki, dodajemy do warzyw.
    5. Podlewamy jedną szklanką wody, wsypujemy sól, wlewamy ocet, sos sojowy, miód oraz tabasco. Gotujemy 20 minut.

  4. 6. Po tym czasie warzywa łączymy z żołądkami i zagęszczamy sos skrobią ziemniaczaną rozrobioną w małej ilości wody. Chwilkę gotujemy aż sos zgęstnieje.

  5. 7. Gotowe, podajemy w ryżem
    8. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń