Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie z podrobów, nie wszyscy lubią, ale ja zachęcam. Danie jest wyjątkowo smaczne z dodatkiem fasolki szparagowej, podane z ryżem oraz surówką to prawdziwa uczta.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6444
Ucierane ciasto na oleju robi się bardzo szybko. Można do niego używać różnyc...
Odsłon: 114875
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6444
Ucierane ciasto na oleju robi się bardzo szybko. Można do niego używać różnyc...
Odsłon: 114875
Składniki
1. Żołądki myjemy, usuwamy błonki, kroimy w paseczki i gotujemy w osolonej wodzie. Grzyby Mun moczymy w gorącej wodzie.
2. Czosnek i imbir obieramy, drobno kroimy i szklimy na rozgrzanej oliwie.
3. Następnie dodajemy obraną i pokrojoną w słupki marchew i umytą pokrojoną na mniejsze części fasolę. 4. Grzyby Mun kroimy w paseczki, dodajemy do warzyw. 5. Podlewamy jedną szklanką wody, wsypujemy sól, wlewamy ocet, sos sojowy, miód oraz tabasco. Gotujemy 20 minut.
6. Po tym czasie warzywa łączymy z żołądkami i zagęszczamy sos skrobią ziemniaczaną rozrobioną w małej ilości wody. Chwilkę gotujemy aż sos zgęstnieje.
7. Gotowe, podajemy w ryżem 8. Smacznego.