Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przedstawiam delikatną w smaku i wyglądzie sałatkę z makaronem tortellini. W smaku jest bardzo zbliżona do sosu pieczarkowego. Jej zrobienie nie jest trudne, ma niewiele składników.
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 29732
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2232
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 29732
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2232
Składniki
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Filety i cebulę kroimy w kostkę, pieczarki w grube plastry. Obsypujemy solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym podsmażamy na rozgrzanym oleju do momentu aż z pieczarek wyparuje woda.
W szklance mieszamy śmietanę i jajko. Przyprawiamy odrobiną soli, pieprzu i gałki muszkatołowej. Makaron, filety, cebulę, pieczarki, mozzarellę i sos mieszamy ze sobą dokładnie, przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Zapiekamy w temperaturze 200 stopni przez około 20 minut.