Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i nie idzie w bioderka :) Idealny posiłek żeby zrobić miejsce w brzyszku na świąteczne pyszności, albo zrzucić nieco po świętach :)
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1441
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1609
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 55
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1441
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1609
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 55
Składniki
Suszone grzyby gotujemy w rondelku razem z bulionem warzywnym. Cebulę kroimy w cieniutkie paseczki, a pieczarki w plasterki. Część pieczarek i cebuli odkładamy do miseczki. Resztę "smażymy" na patelni teflonowej (nie nalewamy oleju tylko 3 łyżki wody) razem z niewielką ilością czosnku drobno posiekanego. Solimy i pieprzymy do smaku. "Podsmażone" pieczarki, cebulkę i czosnek wrzucamy do rondelka. Wszystko podgotowujemy. Dodajemy jogurt naturalny i odparowujemy trochę wody żeby sos zgęstniał. Przyprawiamy.
Piersi z kurczaka mocno rozbijamy, zwłaszcza na brzegach. Solimy, pieprzymy i przyprawiamy gałką muszkatołową. Nacieramy posiekanym czosnkiem od wewnątrz. Układamy piórka cebuli, pokrojone w paseczki korniczony i plasterki pieczarek. Zawijamy zraziki. Solimy i pieprzymy na wierzchu. Obsmażamy na teflonowej patelni bez tłuszczu.
Na dnie naczynia żaroodpornego układamy resztkę cebuli i korniszonów. Na to kładziemy zraziki i polewamy sosem. Zapiekamy w piekarniku w temp. 200 stopni. Pieczemy aż wszystko zacznie bulgotać.
Możemy podawać z fasolką szparagową gotowaną na parze.