Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i nie idzie w bioderka :) Idealny posiłek żeby zrobić miejsce w brzyszku na świąteczne pyszności, albo zrzucić nieco po świętach :)
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 775
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 909
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2805
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 775
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 909
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2805
Składniki
Suszone grzyby gotujemy w rondelku razem z bulionem warzywnym. Cebulę kroimy w cieniutkie paseczki, a pieczarki w plasterki. Część pieczarek i cebuli odkładamy do miseczki. Resztę "smażymy" na patelni teflonowej (nie nalewamy oleju tylko 3 łyżki wody) razem z niewielką ilością czosnku drobno posiekanego. Solimy i pieprzymy do smaku. "Podsmażone" pieczarki, cebulkę i czosnek wrzucamy do rondelka. Wszystko podgotowujemy. Dodajemy jogurt naturalny i odparowujemy trochę wody żeby sos zgęstniał. Przyprawiamy.
Piersi z kurczaka mocno rozbijamy, zwłaszcza na brzegach. Solimy, pieprzymy i przyprawiamy gałką muszkatołową. Nacieramy posiekanym czosnkiem od wewnątrz. Układamy piórka cebuli, pokrojone w paseczki korniczony i plasterki pieczarek. Zawijamy zraziki. Solimy i pieprzymy na wierzchu. Obsmażamy na teflonowej patelni bez tłuszczu.
Na dnie naczynia żaroodpornego układamy resztkę cebuli i korniszonów. Na to kładziemy zraziki i polewamy sosem. Zapiekamy w piekarniku w temp. 200 stopni. Pieczemy aż wszystko zacznie bulgotać.
Możemy podawać z fasolką szparagową gotowaną na parze.