Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i aromatyczne zraziki na obiad.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5256
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 825
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11673
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5043
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1287
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5256
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 825
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11673
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5043
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1287
Składniki
Wykonanie: Czerstwą bułkę namoczyć w mleku, następnie dobrze odcisnąć i wyrobić z mielonym mięsem i żółtkiem. Przyprawić do smaku, jeszcze raz dobrze wyrobić i z masy uformować małe klopsiki. Warzywa ugotować w osolonej wodzie, wyjąć na talerz.
Na wywarze ugotować klopsiki, gotować około 10 minut. Następnie wyjąć klopsiki, a do wywaru dodać żelatynę i zagotować. Na ozdobnych półmiskach ułożyć ugotowane i pokrojone warzywa z pulpecikami, zalać wywarem z żelatyną, posypać natką pietruszki, po ostudzeniu ozdobić majonezem