Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zrazy drobiowe z papryką"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14029
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15880
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6419
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14029
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15880
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6419
Składniki
Groszek przesyp na sitko, pozostaw tak, aż rozmarznie i dobrze ocieknie.
Mięso opłucz, osusz, rozbij między dwiema warstwami folii spożywczej. Usuń folię, a kotlety oprósz pieprzem i solą. Na każdym połóż porcję startego sera. Paprykę rozetnij, usuń pestki, strąk pokrój w paseczki. Ułóż je na kotletach. Całość zwiń. Roladki zepnij wykałaczkami.
Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na łyżce oleju. Dodaj koncentrat pomidorowy, krótko zasmaż. Dołóż pomidory z puszki. Gotuj 5 minut.
Sos wymieszaj z posiekaną bazylią oraz groszkiem. Przypraw solą, pieprzem i cukrem. Makaron ugotuj według przepisu podanego na opakowaniu.
Roladki usmaż na pozostałym oleju. Podawaj z makaronem i sosem pomidorowym.Źródło: Tina