Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zrazy drobiowe z papryką"
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 152
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 26
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 37
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 152
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 26
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 37
Składniki
Groszek przesyp na sitko, pozostaw tak, aż rozmarznie i dobrze ocieknie.
Mięso opłucz, osusz, rozbij między dwiema warstwami folii spożywczej. Usuń folię, a kotlety oprósz pieprzem i solą. Na każdym połóż porcję startego sera. Paprykę rozetnij, usuń pestki, strąk pokrój w paseczki. Ułóż je na kotletach. Całość zwiń. Roladki zepnij wykałaczkami.
Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na łyżce oleju. Dodaj koncentrat pomidorowy, krótko zasmaż. Dołóż pomidory z puszki. Gotuj 5 minut.
Sos wymieszaj z posiekaną bazylią oraz groszkiem. Przypraw solą, pieprzem i cukrem. Makaron ugotuj według przepisu podanego na opakowaniu.
Roladki usmaż na pozostałym oleju. Podawaj z makaronem i sosem pomidorowym.Źródło: Tina