Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zrazy wieprzowe z pieczarkami"
Deser albo słodkie, ciepłe śniadanie z ciasta filo, twarogu i brzoskwiń. Masł...
Odsłon: 42
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 139
Deser albo słodkie, ciepłe śniadanie z ciasta filo, twarogu i brzoskwiń. Masł...
Odsłon: 42
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 139
Składniki
Farsz: posiekaj pieczarki oraz cebulę. Rozgrzej trochę masła i uduś razem oba . Wsyp posiekany koperek, wymieszaj, przypraw solą oraz pieprzem. Wbij jajko i podgrzewaj, aż farsz zgęstnieje. Ostudź.
Mięso pokrój na 4 płaty. Rozbij, aby nie uszkodzić mięsa. Na każdym płacie połóż plasterek boczku oraz trochę farszu. Zwiń w rulon, zawiąż ciasno bawełnianą nitką lub zepnij wykałaczkami.
Obsmaż zrazy na maśle, przełóż do rondla. Wlej masło, dodaj pieczarki oraz związany koperek. Wlej wino i duś, aż mięso będzie miękkie. Wyjmij koperek. Podaj zrazy z kaszą gryczaną oraz sałatką.
<strong>Bogumiła Rybkowska z Nowej Wsi</strong>Źródło: Takie jest życie