Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
odmiana dla tradycyjnego sosu pieczeniowego
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118979
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8806
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3193
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2755
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118979
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8806
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3193
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2755
Składniki
1. mięso pokroić na dość grube plastry, rozbić, doprawić solą i pieprzem, odstawić, 2. kiełbasę, boczek i cebulę pokroić, wymieszać z musztardą, nałożyć na kotlety, założyć brzegi (żeby farsz nie wylatywał), zwinąć rolady, 3. rozgrzać 2 łyżki oleju, obsmażyć rolady, przełożyć do rondla, na patelni zrumienić posiekane czosnek i cebulę, przełożyć do mięsa, dodać pokrojoną marchew i selera, podlać gorącą wodą, dodać łyżkę sosu sojowego i odrobinę soli, dusić na małym ogniu, 4. gdy mięso zmięknie, wyjąć na talerz, wywar wraz z warzywami zmiksować, dodać koncentrat, zagotować, zaprawić jasną zasmażką (mąkę podsmażyć na suchej patelni, rozprowadzić zimną wodą), doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać zrazy, gotować jeszcze chwilę na małym ogniu, smacznego