Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
odmiana dla tradycyjnego sosu pieczeniowego
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1492
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1698
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 62
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1492
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1698
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 62
Składniki
1. mięso pokroić na dość grube plastry, rozbić, doprawić solą i pieprzem, odstawić, 2. kiełbasę, boczek i cebulę pokroić, wymieszać z musztardą, nałożyć na kotlety, założyć brzegi (żeby farsz nie wylatywał), zwinąć rolady, 3. rozgrzać 2 łyżki oleju, obsmażyć rolady, przełożyć do rondla, na patelni zrumienić posiekane czosnek i cebulę, przełożyć do mięsa, dodać pokrojoną marchew i selera, podlać gorącą wodą, dodać łyżkę sosu sojowego i odrobinę soli, dusić na małym ogniu, 4. gdy mięso zmięknie, wyjąć na talerz, wywar wraz z warzywami zmiksować, dodać koncentrat, zagotować, zaprawić jasną zasmażką (mąkę podsmażyć na suchej patelni, rozprowadzić zimną wodą), doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać zrazy, gotować jeszcze chwilę na małym ogniu, smacznego