Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
odmiana dla tradycyjnego sosu pieczeniowego
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8016
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 291
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2175
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 692
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8016
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 291
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2175
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 692
Składniki
1. mięso pokroić na dość grube plastry, rozbić, doprawić solą i pieprzem, odstawić, 2. kiełbasę, boczek i cebulę pokroić, wymieszać z musztardą, nałożyć na kotlety, założyć brzegi (żeby farsz nie wylatywał), zwinąć rolady, 3. rozgrzać 2 łyżki oleju, obsmażyć rolady, przełożyć do rondla, na patelni zrumienić posiekane czosnek i cebulę, przełożyć do mięsa, dodać pokrojoną marchew i selera, podlać gorącą wodą, dodać łyżkę sosu sojowego i odrobinę soli, dusić na małym ogniu, 4. gdy mięso zmięknie, wyjąć na talerz, wywar wraz z warzywami zmiksować, dodać koncentrat, zagotować, zaprawić jasną zasmażką (mąkę podsmażyć na suchej patelni, rozprowadzić zimną wodą), doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać zrazy, gotować jeszcze chwilę na małym ogniu, smacznego