Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zrazy z cielęciny"
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3301
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 105
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3301
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 105
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Składniki
Umyj i osusz mięso. Cielęcinę rozbij z każdej strony i rozłóż na blacie. Przekrój na pół plastry szynki. Opłucz tymianek, posiekaj listki i wymieszaj z masłem, dopraw solą i pieprzem.
Plastry mięsa posmaruj masłem tymiankowym, połóż na nie plasterek szynki, listek szałwii i kilka listków szpinaku. Całość zwiń w roladę i zepnij wykałaczką. Zrazy ułóż w wysmarowanej masłem brytfance. Następnie wstaw do nagrzanego piekarnika z opcją grill.
Opiekaj z każdej strony przez około 20 minut, dopóki mięso się nie upiecze.
W tym czasie obierz czosnek i szalotkę, pokrój w krążki i podsmaż na oleju. Dodaj ocet, gotuj przez chwilę, następnie wymieszaj z umytymi liśćmi sałaty. Dopraw solą i pieprzem, podawaj z grillowanymi zrazami z cielęciny.Źródło: Na żywo