Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalne i wyśmienite danie obiadowe.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23051
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1035
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104859
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23051
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1035
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104859
Składniki
Suszone grzyby moczyć w wodzie przez noc, następnego dnia ugotować. Połowę wywaru przeznaczyć do gotowania kaszy, resztę pozostawić na sos.
Grzyby posiekać, przesmażyć na maśle razem z jedną, drobno pokrojoną cebulą.
Kaszę przepłukać, zalać wywarem z grzybów. Ugotować do miękkości, posolić. Gdy woda wyparuje, kaszę ostudzić. Wbić jajko i dodać tyle mąki, aby masa dała się dobrze formować. Starannie ją wyrobić.
Masę rozwałkować, wycinać niewielkie prostokąty. Na każdym ułożyć po porcji farszu grzybowego. Zrolować formując podłużny zrazik. Obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na złoto na smalcu.
Przygotować sos: dwie posiekane cebule zeszklić na maśle oprószyć mąką. Rozprowadzić wywarem grzybowym i śmietaną. Zagotować, przyprawić, podać do zrazów.