Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zrazy z kapustą i pieczarkami w sosie
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 61
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 115
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 20527
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 61
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 115
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 20527
Składniki
Kapustę zalać niewielką ilością wody ugotować do miękkości pod przykryciem przez ok. 20 minut.
Na rozgrzanej patelni podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę do zarumieniania. Dodać pieczarki pokrojone w kostkę i smażyć do odparowania wody. Pieczarki wymieszać z ugotowaną kapustą doprawić solą oraz pierzem i całość przesmażyć jeszcze kilka minut.
Plastry mięsa doprawić solą oraz pieprzem, posmarować musztardą i nałożyć farsz. Zwinąć ciasno w roladki, spiąć wykałaczką i obtoczyć w mące.
Roladki obsmażyć krótko na największej moc palnika na oleju lub smalcu z każdej strony.
podsmażone mięso przełożyć do garnka, a na tej samej patelni podsmażyć cebulę, pod koniec dodać przeciśnięty przez praskę czosnek wymieszać i przełożyć do garnka z mięsem.
Zalać wodą lub bulionem do wysokości mięsa, dodać liść laurowy, ziele angielski oraz opcjonalnie sos sojowy.
Całość dusimy pod przykryciem do miękkości.
Gdy roladki będą miękkie sos można dodatkowo zagęścić niewielką ilością mąki. W razie konieczności sos doprawić i posypać koperkiem. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego!