Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrazy z karkówki z kapustą kiszoną i boczkiem
Krem, którym możemy przekładać torty i ciasta, dekorować babeczki. Składa się...
Odsłon: 43
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 80
Udka z kurczaka z airfryiera przypominają uwielbiane przez wszystkich paniero...
Odsłon: 588
Te bajecznie proste i pyszne ciastka owsiane bez cukru przygotujesz tylko z 3...
Odsłon: 2933
Noce i dnie to efektowne ciasto składające się z dwóch biszkoptów – waniliowe...
Odsłon: 3487
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2671
Krem, którym możemy przekładać torty i ciasta, dekorować babeczki. Składa się...
Odsłon: 43
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 80
Udka z kurczaka z airfryiera przypominają uwielbiane przez wszystkich paniero...
Odsłon: 588
Te bajecznie proste i pyszne ciastka owsiane bez cukru przygotujesz tylko z 3...
Odsłon: 2933
Noce i dnie to efektowne ciasto składające się z dwóch biszkoptów – waniliowe...
Odsłon: 3487
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2671
Składniki
Karkówkę rozbić , dprawić solą oraz pieprzem i odstawić do lodówki na minimum godzinę. Na suchej patelni podsmażyć pokrojony w kosteczkę boczek. Do zarumienionego bczku dodać pokrojone drobno cebulę oraz kapustę kiszoną. Całość smażymy do momentu, aż kapusta zacznię się rumienić. Na koniec doprawić pieprzem i odstawić do przestudzenia. Plastry karkówki posmarować musztardą i nałożyć farsz. Zwinąć ciasno w roladki i obtoczyć w mące. Roladki obsmażyć na mocno złoty kolor na oleju lub smalcu z każdej strony. Zalać wodą lub bulionem do połowy wysokości mięsa, dodać liść laurowy, ziele angielski oraz sos sojowy. Całość dusimy pod przykryciem około godziny. W trakcie duszenia obracać roladki co pewien czas na drugą stroną. Gdy roladki będą miękkie sos można dodatkowo zagęścić niewielką ilością mąki. W razie konieczności sos doprawić i posypać koperkiem. Podawać z ulunionymi dodatkami. Smacznego!