Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zrazy z karkówki z pieczarkami"
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 160
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 32
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 71
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 43
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 160
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 32
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 71
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 43
Składniki
Papryki osącz, pokrój w paski. Cebule obierz, pokrój w piórka. Ogórki kiszone pokrój w paski. Olej rozgrzej na patelni, podsmaż paprykę, cebulę i ogórki.
Karkówkę umyj, osusz, pokrój na cienkie plastry. Lekko rozbij. Przypraw z obydwu stron solą i pieprzem. Z jednej strony pos maruj musztardą, ułóż farsz. Zwiń, zepnij wykałaczkami.
Pieczarki obierz, pokrój na plastry. Jajko roztrzep. Zrazy obtocz w mące i panieruj w roztrzepanym jajku. Olej rozgrzej w rondlu, ułóż zrazy, obłóż pieczarkami.
Duś ok. 40 minut, odwracając zrazy i polewając powstałym sosem.
<strong>Przepis przysłała Monika Gorowa ze Świebodzina.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie