Do góry

Dania główne Przepis na:

Zrazy z karkówki z pieczarkami

Zrazy z karkówki z pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19065

Dodano:

Odsłon: 8

Wypróbowany przepis na "Zrazy z karkówki z pieczarkami"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Papryki osącz, pokrój w paski. Cebule obierz, pokrój w piórka. Ogórki kiszone pokrój w paski. Olej rozgrzej na patelni, podsmaż paprykę, cebulę i ogórki.

  2. Karkówkę umyj, osusz, pokrój na cienkie plastry. Lekko rozbij. Przypraw z obydwu stron solą i pieprzem. Z jednej strony pos maruj musztardą, ułóż farsz. Zwiń, zepnij wykałaczkami.

  3. Pieczarki obierz, pokrój na plastry. Jajko roztrzep. Zrazy obtocz w mące i panieruj w roztrzepanym jajku. Olej rozgrzej w rondlu, ułóż zrazy, obłóż pieczarkami.

  4. Duś ok. 40 minut, odwracając zrazy i polewając powstałym sosem.

  5. Przepis przysłała Monika Gorowa ze Świebodzina.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń