Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zrazy z pieca z korniszonem"
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 231
Dzisiaj zapraszam na prawdziwą gorącą czekoladę, ozdobioną kremową bitą śmiet...
Odsłon: 121
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 1339
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 231
Dzisiaj zapraszam na prawdziwą gorącą czekoladę, ozdobioną kremową bitą śmiet...
Odsłon: 121
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 1339
Składniki
Mięso umyć, osuszyć, oczyścić z błon, pokroić w poprzek włókien w plastry o grubości 1 cm. Każdy włożyć w woreczek foliowy, rozbić tłuczkiem. Słoninę i korniszony pokroić w paski. Cebulę obrać, pokroić w krążki.
Plastry wołowiny natrzeć musztardą, odstawić na 30 min, na każdym rozłożyć krążek cebuli, kawałek słoniny i korniszona, oprószyć solą i pieprzem, zwinąć jak roladkę, spiąć wykałaczkami lub związać nitką.
Surowe zrazy oprószyć mąką, tymiankiem, zrumienić na smalcu, przełożyć do naczynia żaroodpornego. Zrazy przykryć pozostałą cebulą, podlać winem, dodać 3 liście laurowe, 6 ziaren ziela angielskiego, czosnek.
Piec ok. 2 godz. w temp. 180oC, podlewając wodą.
ok. 160 minut
Zrazy możesz nadziać suszonymi owocami, np. śliwką kalifornijską lub morelą. Zamiast wina można użyć bulionu, np. z kostki.Źródło: Twoje Imperium