Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zrazy z pieca z korniszonem"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 137
Polecam.
Odsłon: 771
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 108
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 137
Polecam.
Odsłon: 771
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 108
Składniki
Mięso umyć, osuszyć, oczyścić z błon, pokroić w poprzek włókien w plastry o grubości 1 cm. Każdy włożyć w woreczek foliowy, rozbić tłuczkiem. Słoninę i korniszony pokroić w paski. Cebulę obrać, pokroić w krążki.
Plastry wołowiny natrzeć musztardą, odstawić na 30 min, na każdym rozłożyć krążek cebuli, kawałek słoniny i korniszona, oprószyć solą i pieprzem, zwinąć jak roladkę, spiąć wykałaczkami lub związać nitką.
Surowe zrazy oprószyć mąką, tymiankiem, zrumienić na smalcu, przełożyć do naczynia żaroodpornego. Zrazy przykryć pozostałą cebulą, podlać winem, dodać 3 liście laurowe, 6 ziaren ziela angielskiego, czosnek.
Piec ok. 2 godz. w temp. 180oC, podlewając wodą.
ok. 160 minut
Zrazy możesz nadziać suszonymi owocami, np. śliwką kalifornijską lub morelą. Zamiast wina można użyć bulionu, np. z kostki.Źródło: Twoje Imperium