Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zrazy z pieca z korniszonem"
Lekkie i smaczne zrazy, najlepiej smakują z sosem grzybowym. Bardzo lubię kas...
Odsłon: 985
Znudziły Ci się zwykłe mielone, szukasz jakieś odmiany smakowej, oto przepis...
Odsłon: 204
Znudziły Ci się zwykłe mielone, szukasz jakieś odmiany smakowej, oto przepis...
Odsłon: 204
Składniki
Mięso umyć, osuszyć, oczyścić z błon, pokroić w poprzek włókien w plastry o grubości 1 cm. Każdy włożyć w woreczek foliowy, rozbić tłuczkiem. Słoninę i korniszony pokroić w paski. Cebulę obrać, pokroić w krążki.
Plastry wołowiny natrzeć musztardą, odstawić na 30 min, na każdym rozłożyć krążek cebuli, kawałek słoniny i korniszona, oprószyć solą i pieprzem, zwinąć jak roladkę, spiąć wykałaczkami lub związać nitką.
Surowe zrazy oprószyć mąką, tymiankiem, zrumienić na smalcu, przełożyć do naczynia żaroodpornego. Zrazy przykryć pozostałą cebulą, podlać winem, dodać 3 liście laurowe, 6 ziaren ziela angielskiego, czosnek.
Piec ok. 2 godz. w temp. 180oC, podlewając wodą.
ok. 160 minut
Zrazy możesz nadziać suszonymi owocami, np. śliwką kalifornijską lub morelą. Zamiast wina można użyć bulionu, np. z kostki.Źródło: Twoje Imperium
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kotlety drobiowe z mozzarellą
Dania główne
Steki wieprzowe z pieczarkami
Dania główne
Zapiekanka rodzinna
Dania główne
Spaghetti z kurczakiem i cukinią
Kotlety drobiowe z mozzarellą
Drobiowe pyszne kotleciki, takich jeszcze nie jadłeś. Smak tych kotletów rozp...
Odsłon: 130
Steki wieprzowe z pieczarkami
Znudziły Ci się zwykłe mielone, szukasz jakieś odmiany smakowej, oto przepis...
Odsłon: 204