Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapach leśnych grzybów zawsze kojarzy mi się ze Świętami, dlatego postanowiłam przygotować smaczne zrazy w sosie grzybowym.
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 352
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2288
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 398
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 133
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 352
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2288
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 398
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 133
Składniki
Sposób przygotowania zrazów: 1. Mięso kroję w plastry, rozbijam, doprawiam solą, pieprzem. 2. Na każdym kawałku mięsa układam kawałek paska boczku, ćwiartkę ogórka kiszonego. Mięso zwijam w roladki, obtaczam w mące pszennej smażę na rozgrzanym oleju.
Sposób przygotowania sosu: 1. Cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję grzyby, kostkę rosołową, podlewam wodą, wlewam sos sojowy, doprawiam pieprzem oraz solą. Gotuję około pięciu minut następnie sos zagęszczam śmietaną rozrobioną z mąką. Sposób podania: 1. Zrazy układam w naczyniu, polewam sosem z grzybami, podaję z ziemniakami oraz surówką z kalafiora. 2. Smacznego