Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapach leśnych grzybów zawsze kojarzy mi się ze Świętami, dlatego postanowiłam przygotować smaczne zrazy w sosie grzybowym.
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 24855
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5995
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 234
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 24855
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5995
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 234
Składniki
Sposób przygotowania zrazów: 1. Mięso kroję w plastry, rozbijam, doprawiam solą, pieprzem. 2. Na każdym kawałku mięsa układam kawałek paska boczku, ćwiartkę ogórka kiszonego. Mięso zwijam w roladki, obtaczam w mące pszennej smażę na rozgrzanym oleju.
Sposób przygotowania sosu: 1. Cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję grzyby, kostkę rosołową, podlewam wodą, wlewam sos sojowy, doprawiam pieprzem oraz solą. Gotuję około pięciu minut następnie sos zagęszczam śmietaną rozrobioną z mąką. Sposób podania: 1. Zrazy układam w naczyniu, polewam sosem z grzybami, podaję z ziemniakami oraz surówką z kalafiora. 2. Smacznego